Wat is de Sterrenreis?                                                            

Een ‘reis naar de ster in jezelf’… een creatieve en talentgerichte ontdekkingsreis, waarbij kinderen vanaf 8 jaar op zoek gaan naar vragen als:

- wie ben ik?

- wat kan ik?

- wat wil ik?

De 'Sterrenreis' is gebaseerd op het boek ‘de Sterrenplukmachine’ van Gerdien Jansen (www.desterrenplukmachine.nl). Een sfeervol en liefdevol boek waar vier personages, gekoppeld aan de vier elementen aarde, water, vuur en lucht, elkaar ontmoeten en leren kennen. De kinderen zullen ook kennis met ze maken en gaan ontdekken welke talenten van ieder personage bij henzelf past. Ze leren veel over zichzelf en ontdekken wat hun dromen en wensen zijn. Ik wijs af en toe de weg, nodig uit om eigen keuzes te maken en hierop te vertrouwen, ga met de kinderen naar buiten en ontdek wat hun talenten en kwaliteiten zijn.

Ook krijgen de kinderen onder andere ‘sterrenkunde-les’, bespreken we de sterrenbeelden, leren ze van alles over de vier elementen, zijn we veel buiten en luisteren we naar wat muziek en natuur je kan vertellen en verduidelijken, om uiteindelijk jezelf te vinden, zodat je kan en mag stralen als een ster!

Je gaat met ongeveer 4 tot 8 kinderen samen op ‘Sterrenreis’. We komen zeven keer, wekelijks twee uur samen. Elk moment is anders. We gaan dromen, durven, doen, denken, creëren, praten, lachen, oefenen en ‘zijn’. Zijn wie je wil zijn, zijn wie je bent.        

 Vooraf is er een ouderavond, waar ik de ouders een beetje mee op reis neem. De ouders krijgen uitleg, mogen zichzelf, net als hun kinderen, ook verwonderen, leren elkaar kennen en mogen op deze manier ontdekken wie de reisgenootjes van hun kinderen worden.

Bij de ‘Sterrenreis’ hoort het boek ‘De Sterrenplukmachine’. Dit boek krijgen de kinderen voor aanvang van de 'Sterrenreis' en hieruit mogen ouders en kinderen samen lezen en over in gesprek gaan. Tijdens de 'Sterrenreis' werken de kinderen in hun 'Sterren-werkboek' aan mooie opdrachten die ze soms alleen of soms samen met hun ouders maken.  In dit werkboek kunnen de kinderen ook alles wat ze onderweg beleven, zien, maken, leren en belangrijk vinden, beschrijven, tekenen en bewaren.

Voor wie:    alle kinderen van 8-12 jaar

Wanneer:   ouderavond:  nader te bepalen

                   start trainingen: nader te bepalen

Waar:         in Haulerwijk, locatie is nader te bepalen

Kosten:       € 225,00. Dit is inclusief het boek, het werkboek en alle materialen die worden gebruikt.

Opgave kan via info@welkomkindercoaching.nl

bewustwording is
Welkom